Η σύνοψη και η περίληψη όλων των σεναρίων με αλφαβητική σειρά

...για να δείτε εύκολα ποια σας ενδιαφέρει να διαβάσετε!


'' Αν δεν είχα ακούσει... ''

Σύνοψη

Μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα ακούει κατά λάθος μια συζήτηση των γονιών της που αφορά εκείνη. Το μυστικό που αποκαλύπτεται συγκλονίζει το κορίτσι. Η κοπέλα φεύγει βιαστικά από το σπίτι, έχοντας χάσει την αίσθηση του τόπου και του χρόνου. Σοκαρισμένη και σκεπτόμενη τα λόγια των γονιών της, περνάει απρόσεκτη το δρόμο, με αποτέλεσμα ένα αμάξι να τη χτυπήσει με μεγάλη δύναμη και ταχύτητα. Το τραγικό ατύχημα αυτό,προκαλεί τον άδικο θάνατο του νεαρού κοριτσιού

Περίληψη

Παρασκευή 13 Απριλίου του 2012. Μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα, καθώς ετοιμάζεται για να πάει στο φροντιστήριο, ακούει κατά λάθος μια συζήτηση των γονιών της που αφορά εκείνη. Οι γονείς της κοπέλας συζητούν για το αν θα πρέπει να της μιλήσουν και να της πουν πως είναι υιοθετημένη. Αυτό θα της το έλεγαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων. Το μυστικό που αποκαλύπτεται σοκάρει τη νεαρή κοπέλα. Εκείνη φεύγει βιαστικά από το σπίτι δίχως να ξέρει που πάει και τι κάνει. Συγχυσμένη και χάνοντας την αίσθηση του τόπου και του χρόνου, η κοπέλα περιπλανιέται μόνη της πολλή ώρα, μέχρι που διασχίζει βιαστικά και απρόσεκτα το δρόμο, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να τη χτυπήσει με μεγάλη δύναμη και ταχύτητα. Το ατύχημα αυτό προκαλεί τον άδικο θάνατο του κοριτσιού. Τα τελευταία λεπτά της ζωής της, συλλογίζεται κάποια πράγματα που την κάνουν να θέλει να γυρίσει πίσω στη ζωή,έστω και για λίγο. Η ιστορία αυτή δείχνει τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα τυχαίο γεγονός, όπως το να βρίσκεσαι στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.


"Βουβός" Θίασος

Σύνοψη

Το σενάριο αφορά στην πλατωνική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός Ζογκλέρ κι ενός κοριτσιού που κακοποιείται σεξουαλικά από τον πατέρα της. Ο Ζογκλέρ μέσα από την αυθόρμητη δράση του καταφέρνει να επηρεάσει έμμεσα το κορίτσι, το οποίο εντάσσει υπόρρητα τη δύναμη του Ζογκλέρ στη μετέπειτα ζωή της.

Περίληψη

Ένας ζογκλέρ επιστρέφοντας στο ξέφωτο όπου βρίσκεται το τροχόσπιτό του, βρίσκει ένα κοχύλι που κάποιος έκρυψε στην πολυθρόνα του. Ξυπνάει ξημερώματα από βογκητά γάτας και κλάμα κοριτσιού. Παρακολουθεί σε διαμέρισμα της απέναντι πολυκατοικίας τη σκηνή σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιού από τον πατέρα της, να προβάλλεται σαν σε θέατρο σκιών, πάνω στην κουρτίνα του δωματίου του παιδιού. Ο πατέρας διώχνει τη μητέρα που μπαίνει στο δωμάτιο, εκείνη κλείνει το φως οπότε χάνονται οι σκιές. Ο Ζογκλέρ βλέπει τη γυναίκα στο διπλανό δωμάτειο. Ανοίγει το ράδιο και γεμίζει τη μπαλκονόπορτα αυτού του δωματίου με σαπουνάδες από σπρέι. Ο Ζογκλέρ επιτίθεται στη μπαλκονόπορτα του παιδιού, πετώντας κόκκινες μπάλες από τα νούμερά του. Ο πατέρας φεύγει από το παιδί και επιτίθεται στη μητέρα.Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι χαιρετά το ζογκλέρ από το μπαλκόνι της. Αργότερα, επιστρέφοντας από τη δουλειά του την ακούει που κλαίει. Ο ζογκλέρ αναζητά καταφύγιο στο κοχύλι και στο παιδικό τραγούδι που αυτό του θυμίζει. Βρίσκει το σκίτσο ενός ζογκλέρ, του ίδιου, αφημένο στην πολυθρόνα του. Στήνει μια παράσταση ζογκλέρ και μουσικών στο ξέφωτο. Με θεατές όλη τη γειτονιά, η μητέρα εγκαταλείπει μαζί με το κοριτσάκι το σπίτι. Ο πατέρας βγαίνει τρέχοντας στο ξέφωτο αλλά έρχεται αντιμέτωπος με το «θίασο» που αφού πλησιάζει τον άντρα, σωπαίνει, ακινητεί και τον κοιτάζει. Χρόνια μετά, το «κοριτσάκι» που είναι μια νεαρή δασκάλα πια, μακιγιάρει τους μαθητές της, για αποκριάτικη σχολική παράσταση, με το ίδιο ακριβώς μακιγιάζ του ζογκλέρ. Η σκιά από τις ιπτάμενες μπάλες ενός ζογκλέρ που παίζει στον από κάτω δρόμο, προβάλλεται στην κουρτίνα της σχολικής αίθουσας ενώ ακούγεται η μουσική από τη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων.


(Θεία) Κοινωνία Ώρα Μηδέν!

Σύνοψη

Τόσο κοντά, κι όμως τόσο μακριά… Είναι που σου συμβαίνει κάτι και λες «Όχι ρε γαμώτο, πάλι σε μένα το άκυρο?»

Περίληψη

Μια πραγματική ιστορία για δυο φίλες σε ένα club με δυνατή μουσική που έχουν πολύ αλκοόλ στη διάθεση τους. Όλη η νύχτα είναι γεμάτη πιθανότητες. Τι συμβαίνει όμως όταν τα πράγματα παίρνουν μια διαφορετική, θρησκευτική τροπή? Πάνω που νομίζεις πως η τύχη επιτέλους σου χαμογέλασε η ζωή έρχεται για ακόμα μια φορά να σου δείξει πως ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τόσο απλό, τέκνον μου!


...με Άλλους

Σύνοψη

Με μία νέα πιθανότητα ύπαρξης, μια καινούρια συνειδητοποίηση είναι αναγκαία.

Περίληψη

Σε έναν μελλοντικό κόσμο, η ανθρωπότητα έχει υιοθετήσει κάτι εντελώς καινούριο στην πραγματικότητά της, περνώντας σε διαφορετικό επίπεδο ύπαρξης. Όμως ένας απλός οικογενειάρχης έρχεται τελικά σε σύγκρουση με αυτές τις νέες συνθήκες.


/2 (ΔΙΑ ΔΥΟ)

Σύνοψη

Οι γονείς ενός μικρού παιδιού δεν έχουν χρήματα για το κολατσιό του στο σχολείο. Ο φίλος του δεν θ’ αφήσει κάτι τέτοιο να περάσει έτσι!

Περίληψη

Ο Παύλος και ο Δημήτρης πάνε στην Α’ δημοτικού και είναι οι καλύτεροι φίλοι. Η οικογένεια του Παύλου, χτυπημένη από την κρίση, αδυνατεί να τού παρέχει φαγητό στο σχολείο. Ο Δημήτρης βλέπει τον φίλο του να μην τρώει με τα υπόλοιπα παιδιά και προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση, κρατώντας το κοινό μυστικό και τις λεπτές ισορροπίες που τούς επιβάλλει η διαφορετική οικονομική τους κατάσταση.


«Μεταχειρισμένα»

Σύνοψη

Μια συνάντηση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα που προσπαθούν να καταλάβουν αν είναι πιο εύκολο να αλλάξει κανείς ρούχα ή ταυτότητα.

Περίληψη

Ένας πελάτης μπαίνει σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα ρούχα. Χωρίς να ανταλλάξει πολλά λόγια με την μοναδική υπάλληλο του μαγαζιού, που μοιάζει στην αρχή να αδιαφορεί για την παρουσία του, κατευθύνεται στο εσωτερικό, διαλέγει ρούχα, αλλάζει επί τόπου και δίνει τα ρούχα που φορούσε στο κορίτσι στο ταμείο. Συστήνεται και φεύγει, παρακολουθούμε το κορίτσι που φαίνεται κάπως αναστατωμένο, έστω κι ανεπαίσθητα. Γίνεται ένα χρονικό άλμα με το κατάλληλο μοντάζ, κι έτσι βλέπουμε το κορίτσι να επιστρέφει στη θέση του στο ταμείο, μόνο που έξω έχει βραδιάσει. Η πόρτα ανοίγει και ο ίδιος πελάτης ξαναμπαίνει. Είναι αναστατωμένος. Μεσολαβούν δευτερόλεπτα σιωπής. Το κορίτσι του δίνει τα ρούχα του χωρίς να της το ζητήσει. Ενώ αυτός αλλάζει, παρακολουθούμε το κορίτσι που είναι έτοιμο να κλάψει. Φεύγει και της λέει πως δεν θα ξανάρθει. Το κορίτσι, μόνο του, ξεσπά σε γέλια, κι αργότερα σε λυγμούς.


…ΜΑ….. ME ΑΝΕΡΓΟ;

Σύνοψη

Η ανεργία και ο κοινωνικός ρατσισμός που υφίστανται οι άνεργοι, ακόμα και από άλλους άνεργους.

Περίληψη

Η Σοφία, γύρω στα 30, άνεργη αρκετό καιρό, πάει στον ΟΑΕΔ να ανανεώσει την κάρτα της. Εκεί, συναντά τον Αλέξανδρο, έναν νεαρό άντρα γύρω στα 30, τον οποίο πετυχαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα σε διάφορα μέρη στην περιοχή που κατοικεί. Αν και της αρέσει, διστάζει να του μιλήσει γιατί …….είναι άνεργος, όπως διαπιστώνει. Τι θα συμβεί όμως όταν εκείνος την πλησιάσει, θα του δώσει μια ευκαιρία ή όχι και ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εκεί ο Αλέξανδρος;


07:29

Σύνοψη

Ένας άντρας που ανήκει στην αστική τάξη αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του και την αδικία που επικρατεί. Γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι δεν τον αφορά, δεν τον επηρεάζει και δεν θέλει να «μπλέξει». Όμως έρχεται και η σειρά του. Και τότε δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει….

Περίληψη

Ένας άντρας που ανήκει στην αστική τάξη αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του και την αδικία που επικρατεί. Γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι δεν τον αφορά, δεν τον επηρεάζει και δεν θέλει να «μπλέξει». Όμως έρχεται και η σειρά του. Και τότε δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει…. Το σενάριο είναι βασισμένο στο παρακάτω απόσπασμα: «Στην αρχή, ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα. Μετά, ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα. Έπειτα, ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών. Δεν ανήκα σ' αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ. Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε. Στο τέλος, ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων. Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου. Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει». (Μάρτιν Νίμελερ Ευαγγελιστής ιερέας )


12 ώρες

Σύνοψη

Άνθρωποι αλληλοσκοτώνονται για να σώσουν τη ζωή τους. Δηλαδή τα λεφτά.

Περίληψη

"Τοποθεσία: Δάσος. Ώρα: 5.50 το ξημέρωμα. 6 άτομα. 1 νικητής. 100.000.000€ έπαθλο σε 10 χλμ. μακριά από εδώ. Έχετε 12 ώρες ακριβώς. Στην πατούσα σας είναι γραμμένος ένας αριθμός-είναι ο κωδικός σας. Κάθε ένας από εσάς, είναι αντίπαλος για τον άλλον. Τρέξτε για τη ζωή σας."


12:01

Σύνοψη

'Ενας πλούσιος πατέρας πηγαίνοντας για ψάρεμα με το γιο του, συνειδητοποιεί πώς η σημερινή υλιστική κοινωνία αλλοτροίωσε τον ίδιο και την οικογένοια του.

Περίληψη

Η διαφορετική αντιμετώπιση της ίδιας εμπειρίας σε διαφορετικό χρόνο από το γιο του, με αφορμή μια θύμηση της ζωής και του προορισμούς του σολωμού, οδηγεί ένα πλούσιο πατέρα στην ανάμνηση της αθωότητάς του. Διαπιστώνει, πως παρότι και ο ίδιος παρασύρθηκε θεληματικά στη δίνη του υλιστικού τρόπου ζωής μιμείται το σολωμό: έπειτα από 'περιπλανήσεις', ανακαλεί τα σημάδια της βάσης του και για να κλείσει το κύκλο του ξαναγυρνάει σε αυτά.


166

Σύνοψη

Η Ερση, μια νέα κοπέλα από την επαρχία, έρχεται στην Αθηνά για πρώτη φορά, φέρνοντας μαζί το πορτοκαλί της αυτοκινητάκι και τις καλές της προθέσεις. Εκατόν εξήντα έξι μέρες αργότερα, η Ερση έχει προσαρμοστεί στους δρόμους της Αθήνας με έναν τρόπο που θα αφήσει κυριολεκτικά άφωνο τον Νικίτα, τον συμπολίτη της με το ορμητικό τζιπ και το βρόμικο στόμα.

Περίληψη

Ενα ηλιόλουστο μεσημέρι του Σεπτεμβρίου, η Ερση, ένα κορίτσι στα 22 που μόλις έχει έρθει απο την επαρχια, ξεκινα για τη δουλεια της. Το γατακι της εχει χωθει αναμεσα στις ροδες του αυτοκινητου της, ομως η Ερση το δελεαζει με ενα κομματι ζαμπον, το βουταει και το αφηνει στον κηπο. Η Ερση βγαινει στην παραλιακη. Ενα τζιπ την προσπερνα ορμητικα απο δεξια κορναροντας δυνατα. Το τζιπ σταματα σε ενα περιπτερο. Ο Νικητας, ενας σαρανταπενταρης, κατεβαινει να αγορασει τσιγαρα. Το αδειο πακετο εκσφενδονιζεται στο δρομο πριν τον τζιπ ξαναξεκινησει. Η Ερση πλησιαζει σε ενα φαναρι που αλλαζει απο πρασινο σε πορτοκαλι. Ο Νικητας ειναι παλι πισω της. Η Ερση σταματα, ο Νικητας φρεναρει αποτομα. Ερχεται διπλα της, κατεβαζει το παραθυρο και την βριζει. Ο Νικητας φτανει εξω απο το σχολειο και παιρνει την κορη του. Η Ερση πεφτει σε μποτιλιαρισμα. Ενα ασθενοφορο προσπαθει να ανοιξει δρομο. Η Ερση στριμωχνεται στην αριστερη λωριδα για να αφησει το ασθενοφορο να περασει, οταν ομως προσπαθει να ξαναμπει στη λωριδα της, το τζιπ του Νικητα της κοβει το δρομο και ο Νικητας την βριζει χυδαια. Το ιδιο κανουν και οσοι τον ακολουθουν. Εκατον εξηντα εξι μερες αργοτερα, ενα βροχερο βραδυ του Φλεβαρη, η Ερση βγαινει απο το σπιτι της. Ο γατος προσπαθει να την ακολουθησει αλλα η Ερση δεν τον αφηνει να βγει εξω. Ο Νικητας αφηνει την κορη του στο φροντιστηριο και ξεκινα. Μετα απο λιγο το παιδι τον παιρνει τηλεφωνο οτι ο καθηγητης ειναι αρρωστος και δεν θα γινει μαθημα. Ο Νικητας επιχειρει αναστροφη και στην προσπαθεια του να αποφυγει ενα λεωφορειο, πεφτει πανω σε ενα δενδρο. Βγαινει απο το τζιπ αλλα σωριαζεται κατω. Οταν ερχεται η τροχαια, ο Νικητας εχει ακομα τις αισθησεις του ομως δεν μπορει να μιλησει. Το αιματωμα στον εγκεφαλο του ειναι στο κεντρο ελεγχου της ομιλιας. Περιμενουν ολοι με ανυπομονησια το ασθενοφορο. Το ασθενοφορο προσπαθει να ανοιξει δρομο. Πλησιαζει στο φαναρι αλλα μπροστα ειναι ενα μικρο πορτοκαλι αυτοκινητο που δεν κουνιεται. Ενα αδειο πακετο τσιγαρα εκσφενδονιζεται απο το παραθυρο. Μεσα, η Ερση αναβει τσιγαρο, και περιμενει το φαναρι. Το ασθενοφορο εχει χαλασει τον κοσμο με τη σειρηνα του. Η Ερση βαζει τα ακουστικα στα αυτια και τραγουδα δυνατα “κλαιω γιατι σε ξεχασα...” Εξω απο το φροντιστηριο, το κοριτσακι του Νικητα περιμενει στη βροχη. Κοιταζει με βουρκωμενα ματια το δρομο.


17 Δευτερόλεπτα

Σύνοψη

Κάπου απομονωμένος, ένας Επιστήμονας έχει δημιουργήσει μία εφεύρεση που ‘κλωνοποιεί’ αντικείμενα. Μόνος του, χωρίς να γνωρίζει κανείς την εφεύρεσή του, θα μπει στον πειρασμό να την ‘καταχραστεί'

Περίληψη

Ένας Επιστήμονας Καταφέρνει να δημιουργήσει μία μηχανή που κλωνοποιεί αντικείμενα, αφού κλωνοποιήσει το ρολόι του, μπαίνει στον πειρασμό να αρχίσει να κλωνοποιεί χρήματα, βλέποντας ότι μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει, κλωνοποιεί τον εαυτό του για βοήθεια. Αργότερα, δύο δεν είναι πια αρκετοί, οπότε δημιουργούνε μία αλυσίδα κλωνοποίησης χρημάτων. Το «17 Δευτερόλεπτα» Είναι μία ‘κάπως’ χιουμοριστική ιστορία που μας διδάσκει ότι «Τα πάντα στην ζωή, είναι θέμα προτεραιοτήτων»…


2009

Σύνοψη

Βρισκόμαστε στο 2009 όπου η αποξένωση κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Περίληψη

Ο Δημήτρης φοιτητής στο πανεπιστήμιο, κάνει σκέψεις για την αποξένωση καθώς τον σνομπάρουν οι συμφοιτητές του λόγω εμφανίσεις του απ`ότι αποδεικνύεται στο τέλος.


2D:Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟUTSIDER

Σύνοψη

Ένας νέος και ένας μεσήλικας,που δεν γνωρίζονται,ξυπνούν το πρωί ταυτόχρονα σε διαφορετικό μέρος.Ο νέος φαίνεται πειθαρχημένος και προσηλωμένος σε στόχο που δε γνωρίζουμε.Ο μεσήλικας είναι πολιτικό πρόσωπο και πρόκειται να απολογηθεί στο λαό του για πολιτικό σκάνδαλο,στο οποίο είναι μπλεγμένος.Πριν καν αρθρώσει λόγο ο μεσήλικας στα ΜΜΕ,ο νέος από το πουθενά θα πετύχει την ανατροπή του.

Περίληψη

Ένας νέος και ένας μεσήλικας ξυπνάνε το πρωί ταυτόχρονα.Ο νέος ξυπνάει στο σπίτι του,που δε δείχνει ιδιαίτερη οικονομική άνεση,ενώ ο μεσήλικας στην κρεβατοκάμαρα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.Τρώνε ταυτόχρονα πρωινό και προετοιμάζονται για τα προγράμματα της ημέρας τους.Ο νέος,καθώς γεμίζει ένα σάκο με πράγματα που δε βλέπουμε,δείχνει αφοσιωμένος και προσηλωμένος σε κάποιο στόχο.Οι συνομιλίες του μεσήλικα στο τηλέφωνο προδίδουν για τον ίδιο,ότι πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και ότι θα απολογηθεί στα ΜΜΕ για πολιτικό σκάνδαλο στο οποίο είναι μπλεγμένος.Ο μεσήλικας φεύγει με λιμουζίνα από το ξενοδοχείο και ο νέος από το σπίτι του με μηχανή και το σάκο στην πλάτη του.Στην είσοδο ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης έχουν μαζευτεί ήδη τα ΜΜΕ.Ο μεσήλικας μέσα στη λιμουζίνα δείχνει αγχωμένος και ανασφαλής.Ο νέος οδηγάει τη μηχανή του,τρέχοντας με ιλλιγγιώδη ταχύτητα.Τα ΜΜΕ στην είσοδο του κτιρίου περιμένουν ανυπόμονα την άφιξη του πολιτικού.Ο νέος,αποφασισμένος,φτάνει και μπαίνει στο κτίριο με το σάκο στην πλάτη.Το άγχος του μεσήλικα μέσα στη λιμουζίνα κορυφώνεται όσο πλησιάζει στα ΜΜΕ.Ο νέος φτάνει και αφήνει το σάκο του στην άκρη της ταράτσας του κτιρίου και βγάζει πράγματα από μέσα,που δε βλέπουμε.Η λιμουζίνα του μεσήλικα φτάνει στην είσοδο του κτιρίου.Ο μεσήλικας βγαίνει από τη λιμουζίνα,τα ΜΜΕ κατευθύνονται επιθετικά προς το μέρος του και τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις.Ο νέος τελειώνει αυτό που συναρμολογούσε.Είναι ένα τεράστιο όπλο ελεύθερου σκοπευτή με διόπτρα,μέσω της οποίας τοποθετεί στο στόχο του το μεσήλικα.Ο μεσήλικας παίρνει ανάσα,για να κάνει την πρώτη του δήλωση.Ο νέος πατάει τη σκανδάλη.Η σφαίρα καταλήγει στο κεφάλι του μεσήλικα,που δεν έχει προλάβει καν να αρθρώσει λόγο.


3

Σύνοψη

Ο Θάνος χάνει τη δουλειά του. Μερικές μέρες αργότερα, επιστρέφει στο πρώην γραφείο του σε κατάσταση αμόκ.

Περίληψη

Ο Θάνος χάνει τη δουλειά του,. Μερικές μέρες αργότερα, επιστρέφει στο πρώην γραφείο του σε κατάσταση αμόκ. Καθώς το ασανσέρ φτάνει στο τρίτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας που εργαζόταν, κάνει μία σύντομη ανασκόπηση της ζωή του με γνώμονα τον αριθμό τρία.


3 Γιατροί και ένας Φόβος

Σύνοψη

Η περιπέτεια ενός υπογόνιμου ζευγαριού και οι συνεχείς απογοητεύσεις από γιατρούς στην προσπάθειά τους να συλλάβουν παιδί αντί να τους αποθαρρύνει, τους κάνει πιο δυνατούς. Η Αγάπη κυριαρχεί πάνω στον Φόβο.

Περίληψη

Το ζεύγος Σακιώτη έχει βαρεθεί να περιμένει τον πελαργό που φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο του. Έτσι επισκέπτονται διαδοχικά 3 γιατρούς για να βοηθηθούν. Οι απόψεις διαφέρουν, όμως η διάγνωση παραμένει πάντα η ίδια. Αποκλείεται να κάνουν παιδί. Μπερδεμένοι, απογοητευμένοι, έχοντας υποστεί ακόμα και εμπαιγμό θα κάνουν τη μεγάλη έκπληξη...


31 Δεκεμβρίου

Σύνοψη

Ένας άνθρωπος αντιμέτωπος με την τελευταία μέρα της ζωής του και την αυγή μιας νέας ζωής.

Περίληψη

Η τελευταία μέρα του χρόνου βρίσκει τον Λάζαρο κλειδωμένο στο μπάνιο. Ένας άντρας χτυπάει μανιασμένα την πόρτα και τον βρίζει. Ο Λάζαρος είναι ένας άνθρωπος διχασμένος ανάμεσα στις δυο φύσεις του, ενώ μισεί το σώμα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί. Το ίδιο βράδυ θα τον βρει σε ένα σκοτεινό απόμερο μέρος με μια καραμπίνα κολλημένη στο σαγόνι του. Μετά έρχεται η πρώτη του Γενάρη.


33

Σύνοψη

Μια κανονική φυλακή, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας φυλακισμένος. Τι λέτε να συμβεί όταν μία απλή πλάκα καταλήγει σε τραγωδία;

Περίληψη

Πολλές φορές αυτό που βλέπουμε δεν είναι αλήθεια…. Κάτι κρύβεται, κάτι που μας ξαφνιάζει, μας τρομάζει. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πράγματα πέρα από τον κόσμο των αισθήσεων. Το μεταφυσικό μας ξενίζει. Στη συγκεκριμένη ιστορία, όλα ανατρέπονται. Το αστείο γίνεται τραγικό και τα όνειρα, εφιάλτες. Η έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης φέρνει το χάος. Το συμπέρασμα είναι ένα: Ποτέ μην γελάς με τη διαφορετικότητα….. μπορεί να γυρίσει εναντίον σου.


666

Σύνοψη

Μια περίεργη συνάντηση κι ένας φόνος, που οδηγούν σε μια κυκλικά επαναλαμβάνομενου ιστορίας, χωρίς διέξοδο, εξέλιξη και διαφυγή.

Περίληψη

Ένας άνδρας δέχεται ένα βράδυ, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μένει, τη "επίσκεψη" μιας μεθυσμένης γυναίκας, που έχοντας κάνει λάθος στον όροφο, ψάχνει το δωμάτιό της. Το ίδιο βράδυ, ο άνδρας δολοφονείται από κάποιον άλλον, που του μοιάζει. Ο δολοφόνος, έχοντας αναλάβει και άλλη μία "υπόθεση", μένει στο ίδιο ξενοδοχείο, όπου ο εργοδότης του, τού κλείνει δωμάτιο. Είναι το ίδιο, στο οποίο έμενε το προηγούμενο θύμα του... Μια "σύμπτωση", που δεν είναι καθόλου τυχαία...


807

Σύνοψη

Ένας άνδρας και μια γυναίκα βρίσκονται άγνωστοι σε ένα αστικό λεωφορείο. Κοιτάζονται, αλλά ο άνδρας διστάζει να την πλησιάσει. Όταν το αποφασίζει, εγκλωβίζεται ανάμεσα στους υπόλοιπους επιβάτες. Η κοπέλα αποβιβάζεται και του φωνάζει να συναντηθούν την επόμενη μέρα στο ίδιο μέρος. Ο άνδρας γνέφει θετικά, αλλά όταν το λεωφορείο ξεκινάει, ξεσπάει σε κλάματα. Το λεωφορείο φτάνει στον προορισμό του και ο άνδρας κατευθύνεται προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Περίληψη

Ένας άνδρας επιβιβάζεται στο λεωφορείο 807 κρατώντας μια μεγάλη βαλίτσα. Μια νεαρή γυναίκα ανεβαίνει στην ίδια στάση. Κοιτιούνται, ο άνδρας αντιλαμβάνεται το ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά διστάζει να την πλησιάσει. Όταν αποφασίζει να την προσεγγίσει, νέοι επιβάτες εισέρχονται, δυσχεραίνοντας την κατάσταση. Οι δυο τους παραμένουν σε απόσταση, ανταλλάσσοντας διστακτικές ματιές. Όταν το λεωφορείο φτάνει στον προορισμό της κοπέλας και εκείνη κατεβαίνει, ο άνδρας δεν καταφέρνει παρά μόνο να βγάλει το κεφάλι του από το παράθυρο. Καθώς το λεωφορείο ξεκινάει, η κοπέλα του φωνάζει να βρεθούνε την επόμενη μέρα στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα. Αυτός μετά από στιγμιαίο δισταγμό, της γνέφει θετικά και το λεωφορείο απομακρύνεται. Πίσω στο λεωφορείο κάθεται σε μια καρέκλα και βουβά βάζει το κλάματα. Όταν πια αποβιβάζεται και αυτός, περπατάει στα στενά δρομάκια της περιοχής, μέχρι που στρίβει σε ένα δρόμο και εμφανίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού.σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50