(2010) "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΝΑΡΙΩΝ", η πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα με σενάρια ταινιών μικρού μήκους


Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του διαγωνισμού πάρα πολύ μικρών σεναρίων «microγραφή», πολύ γρήγορα, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της άμεσης επικοινωνίας των σεναρίων και των δημιουργών τους, με την κινηματογραφική κοινότητα.

Η δημιουργία της ΠΡΩΤΗΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ, στην Ελλάδα, ηλεκτρονικής τράπεζας σεναρίων, ειδικά για μικρού μήκους ταινίες, ήταν πια γεγονός. Με μια άρτια σχεδιασμένη διαδικασία για την προβολή των σεναρίων και των δημιουργών τους, μέσα απ’ την τράπεζα μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες παραγωγής ενός σεναρίου, γεγονός που αποτελεί ταυτόχρονα, κι ένα ισχυρό κίνητρο για τους σεναριογράφους.

Έχει ενταγμένη έξυπνη μηχανή αναζήτησης για την ανεύρεση των σεναρίων, ανάλογα με το όνομα, τον τίτλο, την διάρκεια, την υπόθεση, και χαρακτηριστικά keywords, και εμφανίζει όλα τα δεδομένα των σεναρίων, του σεναριογράφου και των νέων που τα αφορούν. Εμπλουτίζεται συνεχώς και φιλοδοξούμε να συμπληρωθεί και με κείμενα σημαντικά για την τέχνη του σεναρίου.

Η τράπεζα σεναρίων της t-shOrt δημιούργησε ήδη σημαντική διάδραση μέσα στο διαδίκτυο και πολλά σενάρια βρήκαν τον δρόμο τους προς την παραγωγή.

Επιδιώκοντας την όλο και περισσότερο καλή παραγωγή σεναρίων (και άρα και την περισσότερο καλή παραγωγή ταινιών μικρού μήκους), το όραμα της t-shOrt θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων για το κινηματογραφικό σενάριο μικρού μήκους, σε ετήσια βάση.