Εκδηλώσεις - προβολές

Επίσημη προβολής της "Προσευχής" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης (8/11/2014)Στο υπέροχο Οινοποιείο Πέτρου, στην Παλλήνη, το Σάββατο 8/11/2014, έκανε επίσημη προβολή η, βραβευμένη στη Δράμα συμπαραγωγή της t-shOrt και της NF Films, "Προσευχή" του Θανάση Νεοφώτιστου.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, παραβρέθηκαν ο σκηνοθέτης (που είναι και κάτοικος της περιοχής), ο συμπαραγωγός Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης καθώς και οι συντελεστές της ταινίας, αλλά και ο δήμαρχος Παλλήνης κ.Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, η αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Κουνενάκη και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, η αίθουσα ήταν κατάμεστη και μετά την προβολή ακολούθησε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον σκηνοθέτη, τους νεαρούς πρωταγωνιστές Χρήστο Καραβέβα και Στέλιο Καραμπίνα και τους υπόλοιπους συντελεστές -ανάμεσά τους οι Αλεχάντρο Καμπρέρα, Γρηγόρης Σκαράκης και Αχιλλέας Ντελής.

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλλήνης κ. Γιάννης Φώτου, επικεντρώθηκε στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, με τον συν-σεναριογράφο και ψυχίατρο Γρ.Σκαράκη και τον καθηγητή Αχ. Ντελή να απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ ο παραγωγός της ταινίας, Κ.Χατζημιχαηλίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεθοδικότητα, το όραμα και την πολύ καλή οργάνωση του σκηνοθέτη αλλά και στην ερωτική αφύπνιση του ήρωα της ταινίας.

Η "Προσευχή" κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας, ενώ ο Αλεχάντρο Καμπρέρα κέρδισε Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου στο ίδιο Φεστιβάλ. Στην ταινία απονεμήθηκε επίσης Εύφημος Μνεία στις Νύχτες Πρεμιέρας «για τον επιτυχημένο χειρισμό ενός ευαίσθητου και δύσκολου θέματος, την καθοδήγηση των νεαρών ηθοποιών, τον ρεαλισμό και την ωριμότητά της».