Μήδεια (Θεατρική παράσταση)

Σκηνοθεσία

Κάτια Γέρου

Περίληψη

Το έργο του Ευριπίδη σκηνοθετημένο από την Κάτια Γέρου σε μια παράσταση γεμάτη εντάσεις. «Η Μήδεια είναι μία μεγάλη κιβωτός που μας διέσωσε το πλήρες φορτίο του ιστορικού πάθους εκείνων των καιρών δια μέσου των αιώνων» γράφει ο Αλέξης Διαμαντόπουλος. Προδίδονται οι όρκοι για ειρήνη, το μίσος κυριαρχεί, οι νεαροί Έλληνες της εποχής πήγαιναν κυριολεκτικά από πόλεμο σε πόλεμο, γενιές χανόντουσαν υπηρετώντας υπερφίαλα σχέδια επέκτασης και πλουτισμού. 


Αφιερώνεται στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη.

Το ψυχολογικό κλίμα της Μήδειας είναι το μίσος. Εξελίσσεται ένας εφιάλτης, προσγειωμένος στο επίπεδο του κρεβατιού, του προδομένου έρωτα, ακριβώς όπως στα όνειρα. 

«Τώρα το μίσος κυριαρχεί και η αγάπη αρρώστησε»
Αυτή η φράση ακούγεται στην έναρξη του έργου. Τόσο αναγνωρίσιμη σε μας γιατί οι καιροί είναι ταραγμένοι και στις μέρες μας. Σχεδιάζοντας την παράστασή μας, το να ανιχνεύσουμε τον μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου, κόντρα σε κάθε λογική, σε κάθε ανάχωμα που στήνει ο πολιτισμός απέναντί τους, είναι για μας ο πρώτος στόχος. Όπως και το να υπογραμμίσουμε τον αφανισμό των παιδιών, της νέας γενιάς ανάμεσα στις συμπληγάδες του εγωισμού και της αλαζονείας των ενηλίκων. 

Τεχνικά στοιχεία

Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Άνεσις - Μικρή Σκηνή από 11 Φλεβάρη κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, για 21 παραστάσεις.

Διάρκεια παράστασης:

Προπώληση εισιτηρίων εδώ: