Η Στέλλα κι Εγώ

Σενάριο

ΣΚΗΝΗ 1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΣΑΛΟΝΙ/ΜΕΡΑ

Σε ένα μεσοαστικό σαλόνι βρίσκεται πολύς κόσμος ντυμένος στα μαύρα. Πίνουν καφέ. Ακούγονται μόνο ψίθυροι και ο ήχος από τα φλυτζάνια του καφέ. Ένα οχτάχρονο  αγόρι στέκεται σε μια ακρή και τους κοιτάει.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Εκείνο το πρωί ήταν όλοι στο σπίτι. Ο μπαμπάς, η μαμά, η γιαγιά Θάλεια, η θεία Φώφη, ο θείος Γιώργος. Όλοι, εκτός από τη γιαγιά Ευθυμία, γιατί είχε πεθάνει. Έπιναν καφέ και ήταν όλοι στενοχωρημένοι.

ΣΚΗΝΗ 2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ/ΜΕΡΑ

Το αγόρι είναι στο δωμάτιό του μαζί με τον θείο Γιώργο, ο οποίος του κάνει αστεία, ενώ το αγόρι βαριέται.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Γι’ αυτό και ο θείος Γιώργος με πήγε στο δωμάτιό μου και μου ’λεγε κάτι αστεία που μόνο αυτός γελούσε.

ΣΚΗΝΗ 3. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΣΑΛΟΝΙ/ΜΕΡΑ

Το αγόρι σερβίρει καφέδες.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Οπότε κι εγώ προτίμησα να πηγαίνω καφέδες στους στενοχωρημένους.

ΣΚΗΝΗ 4. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΣΑΛΟΝΙ/ΜΕΡΑ

Το αγόρι κάθεται σε μια καρέκλα παράμερα από τους άλλους και δείχνει να βαριέται.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Αλλά μετά τους έδωσα τους καφέδες και πάλι βαριόμουν.

Μπαίνει στο σαλόνι μια γυναίκα γύρω στα 35 με ένα κοριτσάκι γύρω στα 8. Το αγόρι το κοιτάει μαγεμένο.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Μέχρι που ήρθε μια κυρία που ήταν φίλη της μαμάς μαζί με την κόρη της, γιατί δεν είχε που να την αφήσει. Την έλεγαν Στέλλα κι ήταν το πιο όμορφο κορίτσι που είχα δει.

ΣΚΗΝΗ 5. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΣΑΛΟΝΙ/ΜΕΡΑ

Το αγόρι στέκεται πλάι στο κορίτσι και δίπλα τους οι μαμάδες.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Μας είπαν να πάμε στο δωμάτιό μου για να παίξουμε, αλλά αυτή ντρεπόταν και δεν ξεκολλούσε από τη μαμά της...

ΣΚΗΝΗ 6. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΣΑΛΟΝΙ/ΜΕΡΑ

Το αγόρι με jump cuts φέρνει διαδοχικά στο κορίτσι αυτοκινητάκια, στρατιωτάκια, ένα μπλοκ ακουαρέλα και μαρκαδόρους και τέλος ένα κουκλάκι σκυλάκι.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Εγώ της έφερνα παιχνίδια μου, αλλά δεν την αρέσανε και δεν ήθελε να παίξει μαζί μου. Μόνο το σκυλάκι της άρεσε, αλλά προτίμησε να παίξει μόνη της.

ΣΚΗΝΗ 7. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΣΑΛΟΝΙ/ΜΕΡΑ

Στο σαλόνι βρίσκονται μόνο ο θείος Παναγιώτης που κάθεται με απλωμένο το πόδι και μια πατερίτσα δίπλα του και πίνει έναν καφέ, η γιαγιά Θάλεια που μαζεύει το σαλόνι η Στέλλα που κάθεται στην ίδια καρέκλα που καθόταν και το αγόρι που στέκεται απέναντι της, έχοντας ακουμπισμένο τον αγκώνα του στην καρέκλα και χαμογελώντας στη Στέλλα.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Μετά από λίγο όμως, όλοι σηκώθηκαν για να πάνε στο νεκροταφείο. Μόνο ο θείος Παναγιώτης δε θα πήγαινε, γιατί είχε το πόδι του, η Στέλλα, εγώ και η γιαγιά Θάλεια για να μας προσέχει όλους μαζί. Ε, τότε πια πείσθηκε να πάμε παίξουμε…

ΣΚΗΝΗ 8. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ/ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ/ΜΕΡΑ

Το αγόρι και η Στέλλα κάθονται στο πάτωμα και παίζουν με τουβλάκια. Η Στέλλα δείχνει ανόρεχτη, το αγόρι κατευτυχισμένο.

ΑΓΟΡΙ. (voice over) Επιτέλους ήμουν μόνος με τη Στέλλα στο δωμάτιό μου! Ήμουν τόσο ευτυχισμένος! Έκατσε δίπλα μου, παίξαμε λίγο με τα τουβλάκια μου. Λίγο όμως, γιατί βαρέθηκε και ήθελε να παίξουμε κάτι άλλο. Της είπα να κλείσει τα μάτια της, για να παίξουμε ένα παιχνίδι που θα της άρεσε πολύ. Ε, τα έκλεισε κι εγώ τότε τη φίλησα στο στόμα, όπως κάνουν οι μεγάλοι. Αλλά η Στέλλα θύμωσε πολύ, μου έδωσε ένα χαστούκι και έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. (μικρή παύση) Ναι, αλλά εγώ την είχα φιλήσει!

ΤΕΛΟΣ