Νέα

19/9/2016

Δυναμική παρουσία της t-shOrt στο 39o Φεστιβάλ Δράμας

Πολύ δυναμικά συμμετέχει η t-shOrt  στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας.
Μια παραγωγή και μια συμπαραγωγή της είναι ανάμεσα στις τέσσερις ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ από την Ελλάδα και την Κύπρο, που επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν παράλληλα και στο Διεθνές Τμήμα του: η μυθοπλασία "Η Αλίκη στο καφέ" διάρκειας 19 λεπτών σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νάκου και σενάριο που το συνυπογράφει με τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη και το 3D animation "Aenigma" διάρκειας 9 λεπτών σε σενάριο και σκηνοθεσία Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου.
Επιπλέον στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ συμμετέχει και η συμπαραγωγή με τη Stefilm και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου "Χρήστος και Δήμητρα" διάρκειας 13 λεπτών, σε σκηνοθεσία Αμέρισσας Μπάστα και σενάριο που το συνυπογράφει με τον Δημήτρη Νάκο.

Η Αλίκη στο καφέ του Δημήτρη Νάκου
Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να την συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ.

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ

Aenigma των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου.
Στερεοσκοπική ταινία εμψύχωσης (animation) εμπνευσμένη από τη ζωγραφική του ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΑΛΕΟΝΤΑ. Ενώ το μετείκασμα του αμφιβληστροειδή - φυσιολογική βάση του κινηματογραφικού φαινομένου - έχει χρονική διάρκεια της τάξεως του 1/10 του δευτερολέπτου, το δικό μας μετ-είκασμα στο ζωγραφικό σύμπαν του Θόδωρου Πανταλέοντα, κρατάει τουλάχιστον είκοσι χρόνια. 

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ

Χρήστος και Δήμητρα της Αμέρισσας Μπάστα
Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο...

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ