Θετικές ιστορίες (fiction)

Σκηνοθεσία

Δημήτρης Παπαθανάσης, Χάρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Άντζους, Θανάσης Τότσικας, Δημήτρης Μπαβέλλας

Περίληψη

 
 "Δωμάτιο μηδέν", "Το λάθος", "Αίθουσα Αναμονής", "Αφού με ξέρεις", "Θετικό;", "Said":
Έξι (6) ιστορίες με κοινή θεματική τον ιό hiv, δένονται δημιουργώντας προβληματισμούς γύρω από την ασθένεια του αιώνα μας, το aids.

Τεχνικά στοιχεία


Σπονδυλωτή μεγάλου μήκους ταινία / Μυθοπλασία / Διάρκεια 70΄ / Format ψηφιακό / Έγχρωμη / 2010

Στη φωτογραφία: σκηνές από τις ιστορίες της ταινίας

Μπορείτε να δείτε το trailer για την διανομή της ταινίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2011, εδώ:
Δείτε εδώ τη σελίδα της ταινίας στο Facebook

Δείτε την σελίδα της διανομής στους κινηματογράφους

Οι Θετικές ιστορίες απέσπασαν Ειδική διάκριση για την πρωτότυπη καταγραφή ενός ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας 2011

Η πορεία της ταινίας συνεχίστηκε με την διανομή της, από 24 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου (παγκόσμια ημέρα κατά του A.I.D.S.), στον κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Παράλληλα οι τρεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της "Πραγματείας" ("Θετική φωνή", "Κέντρο Ζωής", "Praksis") διοργάνωσαν παράλληλες εκδηλώσεις καθ' όλη την εβδομάδα προβολής της ταινίας.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της διανομής εδώ


Οι "Θετικές ιστορίες" είναι σπονδυλωτή ταινία μεγάλου μήκους, 70 λεπτών, αποτελούμενη από έξι (6) μικρού μήκους ταινίες με κοινή θεματική τον ιό HIV.

Η υποστήριξη της "Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS" και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και η συνεργασία με πέντε νέους, ταλαντούχους, σκηνοθέτες, οδήγησαν στην δημιουργία έξι ταινιών μικρού μήκους με τους τίτλους:

  1. "Δωμάτιο μηδέν",
  2. "Το λάθος",
  3. "Αίθουσα αναμονής",
  4. "Αφού με ξέρεις",
  5. "Θετικό;" και
  6. "SAiD",

έχοντας σαν κοινή σεναριακή θεματική τον ιό HIV.

Με το σκεπτικό της ένωσής τους σε μία μεγάλου μήκους ταινία, και με τη συμβολή των μη κυβερνητικών οργανώσεων "Θετική φωνή", "Κέντρο ζωής", "Praksis", δημιουργήθηκε επιπλέον υλικό με συνεντεύξεις οροθετικών και ειδικών γύρω από το θέμα, δημιουργώντας υλικό ντοκιμαντερίστικου ύφους με τον τίτλο "Πραγματεία", το οποίο θα ενταχθεί ολοκληρωμένο στο dvd της ταινίας.

Έτσι, το παραπάνω υλικό (οι ταινίες και η πραγματεία), τελικά, ενώθηκαν δημιουργώντας την μεγάλου μήκους ταινία 70 λεπτών, με τον γενικό τίτλο "Θετικές ιστορίες"

Το όλο εγχείρημα λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Οι ταινίες αυτόνομα, ως μικρού μήκους η κάθε μία, αλλά και όλες μαζί ως ενιαία σύνθεση στην μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία.

Η ταινία "Θετικές ιστορίες" είχε ως πρώτο σταθμό το 51ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με πρώτη προβολή στις 4 Δεκεμβρίου 2010 στις 22:30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, και συνέχισε την πορεία της σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (LA Greek film festival, Chicago International film festival, 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας).

Η ταινία "Θετικές ιστορίες" πρόκειται να εκδοθεί σε dvd μέσα στο 2012 και θα συνοδεύεται, στα extras, από τις έξι μικρού μήκους ταινίες ξεχωριστά, τις πέντε συνεντεύξεις της "Πραγματείας", making of, trailler, φωτογραφίες σε slide show, βιογραφικά και τα logo των υποστηρικτών μας. Επίσης σε bonus track θα περιλαμβάνεται και η ταινία "Οι άντρες δεν κλαίνε" του 2001 με ανάλογη θεματική σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη. Λεπτομέρειες στο site του Κυριάκου


Έγκαιρα και μετά από τον πρώτο κύκλο της, η ταινία και το υπόλοιπο υλικό θα αναρτηθουν στο site μας ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και από εδώ.

Από το menu αριστερά μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη και την πορεία του έργου.


Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, KOSMOS 93,6 FM, ΦΙΛΙΑ 106,7 FM, koyinta art e-magazine, filmmaker.gr


Η διανομή της ταινίας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας MSD