Νέα

19/3/2021

Προβολή της τ.μ.μ. “Το Εισιτήριο” του Χάρη Σταθόπουλου με Ακουστική Περιγραφή και υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στις 20:00, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια ψηφιακή προβολή της ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής της t-shOrt,  “Το Εισιτήριο” του Χάρη Σταθόπουλου με Ακουστική Περιγραφή και υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους! 

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ταυτόχρονη διερμηνεία στην ΕΝΓ, ενώ παρόντες ήταν ο σκηνοθέτης, συντελεστές της ταινίας και η ομάδα της Ακουστικής Περιγραφής για μια ανοιχτή συζήτηση μετά την προβολή.

«Το Εισιτήριο», σε σκηνοθεσία Χάρη Σταθόπουλου, αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας πάνω στην Ακουστική Περιγραφή μιας ομάδας σπουδαστών που, τον Δεκέμβριο του 2019, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Τhe Fundamentals of Audio Description – Intensive Training” με εισηγητή τον Δρα. Joel Snyder.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο “Η εικόνα σε λέξεις – 11 μέρες για την Ακουστική Περιγραφή” που διοργάνωσε η liminal με την υποστήριξη του Ιδρύματος  Fulbright στην Ελλάδα, o Dr. Joel Snyder, πρωτοπόρος στην Ακουστική Περιγραφή (A.D.) στις ΗΠΑ και ένας από τους πιο καταρτισμένους περιγραφείς παγκοσμίως, μοιράστηκε μαζί μας τις βασικές αρχές της Ακουστικής Περιγραφής και τις απεριόριστες εφαρμογές της σε πολιτιστικά και άλλα δρώμενα. 

Σε ένα στούντιο ηχογράφησης δύο γυναίκες και ένας άντρας κοιτούν προς μία ανοιχτή οθόνη όπου προβάλλεται ένα βίντεο, μπροστά από την οθόνη η μία γυναίκα χειρίζεται μία κονσόλα ήχου. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου υπό την καθοδήγηση του Dr. Joel Snyder, η ομάδα δημιούργησε το πρωτότυπο σενάριο Ακουστικής Περιγραφής για την ταινία “το Εισιτήριο”. Την τελική επιμέλεια του σεναρίου ανέλαβε η ακουστική περιγραφέας Κερασία Μιχαλοπούλου και την αφήγηση του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρήστος Θάνος.
Η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Basement Productions.

Συντελεστές Ακουστικής Περιγραφής:
Ηχοληψία – μίξη ήχου: Ιώ Χάλδα
Σενάριο: Μαρία Θρασυβουλίδη, Κατερίνα Νιάνιου, Ισμήνη Καραντζή, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Βανέσσα Καλπία.
Επιμέλεια Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Η ταινία έχει βραβευθεί με 17 βραβεία τα περισσότερα εκ των οποίων διεθνή.

Δείτε την ταινία εδώ.