Νέα

10/12/2021

Οι "Πνοές" ταξιδεύουν στην Αλεξάνδρεια!


Το "Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού" και το "Σπίτι του Κ. Π. Καβάφη", σε συνεργασία με την t-shOrt, διοργανώνουν δύο σημαντικές προβολές του έργου "ΠΝΟΕΣ" του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, την Παρασκευή 10/12/2021, μέσα στο σπίτι του ποιητή, και το Σάββατο 11/12/2021 στον πολύ ωραίο νεανικό χώρο "Jessuit Cultural Center".

Τα ποιήματα (18 του Κ. Καβάφη και 4 των: Καρυωτάκη, Καββαδία, Σκαρίμπα και Χουλιαράκη) που αποτελούν τις "Πνοές" είναι η προσωπική κατάθεση του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη και ένα πρωτότυπο και πολύτιμο υλικό, που αποτυπώνει σπουδαία λογοτεχνήματα και ταυτόχρονα δυνατές στιγμές της ποίησης, με ιδιαίτερα καλλιτεχνική διάσταση και με στόχο την ποιητική «ανάσα» των θεατών.

Παρασκευή 10/12/2021, ώρα 19:00
Σπίτι του Κ. Π. Καβάφη
οδός Κ. Π. Καβάφη 6, Αλεξάνδρεια

Σάββατο 11/12/2021, ώρα 19:00
Jessuit Cultural Center
298 Port Said Street, Cleopatre, Alexandia


"Το να δημιουργώ πάνω στην ποίηση του σπουδαίου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη μου δημιουργεί, ήδη, από την πρόθεση και μόνο, ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης και με φέρνει κάθε φορά μπροστά την αγωνία μου για το αν έχω καταφέρει έστω και το ελάχιστο για το έργο του! 
Το να προβάλλεται η δημιουργία αυτή μέσα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, είναι επιβεβαίωση του ελάχιστου που μπορεί να έχω καταφέρει και μου δημιουργεί ένα επιπλέον δέος μιας και η προβολή αυτή θα γίνει μέσα στο ίδιο το περιβάλλον που οδήγησε στην συγγραφή των εξαίρετων αυτών ποιημάτων του. 
Ελπίζω να γυρίσω με την αίσθηση πως η εργασία μου πάνω στην ποίηση είναι αντάξια του τεράστιου βάρους των ποιημάτων που επιλέχθηκαν.
Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, την κυρία Σταυρούλα Σπανούδη, τον Kahled Raouf και τον Χρίστο Γ. Παπαδόπουλο για την εμπιστοσύνη τους.
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης"