Νέα

29/11/2010

Ολοκληρώθηκαν και παρουσιάζονται στο 51ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, οι "Θετικές ιστορίες"

Η πρώτη μεγάλου μήκους σπονδυλωτή ταινία, παραγωγής t-shOrt, με τίτλο "Θετικές ιστορίες"

Έγχρωμη σπονδυλωτή ταινία μυθοπλασίας, διάρκειας 70΄, με κεντρικό θεματικό άξονα τον ιό HIV. Μια μαρτυρία για την εισβολή του AIDS στη ζωή μας.

Η υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η συμβολή των μη κυβερνητικών οργανώσεων "Θετική φωνή", "Κέντρο ζωής", "Praksis" και η συνεργασία με πέντε νέους, ταλαντούχους, σκηνοθέτες, οδήγησαν στην δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με κοινή θεματική τον ιό HIV.  Με το επιπλέον υλικό που περιέχει συνεντεύξεις οροθετικών και ειδικών γύρω από το θέμα, οι παραπάνω ταινίες ενώθηκαν σε μία μεγάλου μήκους ταινία, με τον γενικό τίτλο «Θετικές ιστορίες» και παρουσιάζονται σε πρώτη προβολή στο 51ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

"ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ" - "ΔΩΜΑΤΙΟ 0" - "ΤΟ ΛΑΘΟΣ" - "ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ" - "ΑΦΟΥ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ" - "ΘΕΤΙΚΟ;" - "SAiD", συνθέτουν τον κορμό της ταινίας, μιας ταινίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 και ολοκληρώθηκε μόλις τώρα.

Δημήτρης Παπαθανάσης, Χάρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Άντζους, Θανάσης Τότσικας, Δημήτρης Μπαβέλλας, σκηνοθετούν καταθέτοντας τις παραπάνω ιστορίες που μας αφορούν όλους.

Πόσο καλά γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον; Ένας βενζινοπώλης, ένας μοναχικός νέος, μια νεαρή κοπέλα, ένα gay ζευγάρι, μια έγκυος και ένας γιατρός, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν έναν κοινό γνώριμο, που τους συνδέει με μοιραίο τρόπο. Τον hiv. Ιστορίες που η κάθε μια τους θα μπορούσε να είναι δικιά μας ιστορία. Γιατί κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Παραγωγός Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Παραγωγή : t-shOrt

Η ταινία συμμετέχει στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Πρεμιέρα
Σάββατο 4/12/2010
στις 22:30 στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη

Επαναληπτική προβολή
Τετάρτη 8/12/2010
στις 18:30 Αίθουσα ΙΕΚ Ακμή

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, εδώ, ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ T-SHORT

ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Καλώς ήλθατε στις «Θετικές ιστορίες»!