Νέα

10/4/2012

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο από το shortfromthepast.gr


Η t-shOrt τιμώντας τους σημαντικούς Έλληνες μικρομηκάδες, συνεχίζει τη σειρά των αφιερωμάτων στο shortfromthepast.gr, με το αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, έναν από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς στην ελληνική κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους. 

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε το 1967. Το διάστημα μεταξύ 1984-1986  συμμετέχει ως ηθοποιός στην Θεατρική Λέσχη Βόλου.  Το 1988, για ένα χρόνο, κάνει εντατικά μαθήματα ρωσικών στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Το 1989, κατόπιν εξετάσεων, γίνεται δεκτός στο τμήμα σκηνοθεσίας του Πανρωσικού Ινστιτούτου  Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Αποφοιτά με άριστα το 1994 (πτυχίο σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Master of Fine Arts). Eργάζεται στην Ελλάδα, ως σκηνοθέτης ενώ παράλληλα διδάσκει υποκριτική στον κινηματογράφο σε διάφορες δραματικές σχολές.  Ταινίες του έχουν βραβευτεί  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής (407/1980), στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.  Εκτός από τα ελληνικά, που είναι η μητρική του γλώσσα, μιλά άπταιστα ρωσικά και πολύ καλά αγγλικά.

Οι ταινίες του αφιερώματος:


Ξεκινήστε την πλοήγησή σας, στα κομμάτια της ιστορίας της μικρής ταινίας, που σας παραδίδουμε και δείτε εδώ, το δεύτερό μας αφιέρωμα στο συνολικό έργο του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Καλή διασκέδαση!