Νέα

15/6/2006

Πρόσκληση σε πακέτα εργασιών για έργο ψηφιοποίησης της t-short

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία t-short στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωνίας της πληροφορίας αναλαμβάνει έργο ψηφιοποίησης ταινιών μικρού μήκους και προσκαλεί όσες εταιρείες ενδιαφέρονται σχετικά με τις εργασίες των παρακάτω πακέτων εργασιών.

Οι τομείς (πακέτα εργασιών) που αφορούν στην πρόσκληση είναι τα παρακάτω:

•    ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3. Επεξεργασία ταινιών ΕΙΚΟΝΑ – Ψηφιοποίηση. Εξέταση, επεξεργασία, διόρθωση, ψηφιοποίηση των ταινιών. Το εργαστήριο απαιτείται να είναι από τα πλέον σημαντικά εργαστήρια για το φιλμ στην χώρα μας και η εμπειρία του να αφορά σε κινηματογραφικές ταινίες. Το πλαίσιο των εργασιών αφορά στα πεδία: έλεγχος εικόνας, perforations, κοπή negative, έλεγχος tone, κολλήσεις, etalonage, χρήση μουβιόλας και ένταξη παλαιότερου υλικού, καθαρισμός, συγχρονισμός, τελική ψηφιοποίηση Telecine κ.α που θα διαπιστωθούν κατά την εξέλιξη της εργασίας. Χρόνος εργασίας: Σεπτέμβριος 2006 – Φεβρουάριος 2007. Ενδεικτικό Κόστος πακέτου 14.950,00 ευρώ +ΦΠΑ.

•    ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4. Επεξεργασία των ταινιών ΗΧΟΣ.  Η εταιρεία απαιτείται να  δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό του ήχου και των ηχητικών επεξεργασιών σε ότι αφορά στην κινηματογραφική ταινία μικρού και μεγάλου μήκους. Να διαθέτει εμπειρία σε projects με video που στηρίζονται στο ηχητικό background και από τις βασικές ασχολίες της να είναι η επεξεργασία, διόρθωση, αναβάθμιση στις ηχητικές μπάντες. Η εργασία πάνω στις ταινίες αφορά σε έλεγχο ηχητικής μπάντας, καθαρισμό και στάθμες, έλεγχο του mixage και επεμβάσεις, αντικατάσταση ήχων από πρωτογενές υλικό, εγγραφή καινούριων στοιχείων ήχου για τις περιπτώσεις που απαιτείται, κ.α που θα προκύψουν κατά την εξέλιξη της εργασίας. Χρόνος εργασίας Φεβρουάριος 2007.  Ενδεικτικό Κόστος πακέτου 14.900,00 ευρώ +ΦΠΑ.

•    ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5. Μεταγραφές και μετατροπές ταινιών σε δόκιμα αρχεία και files. Η εταιρεία απαιτείται να έχει μεγάλη τεχνογνωσία στο μοντάζ, στο post production και στη διαδικασία διάσωσης υλικών,  με πλήρη, μεγάλο και δυναμικό εξοπλισμό στον χώρο τους όπου και θα αναλάβει την αποθήκευση των ταινιών στα καταλληλότερα μέσα παρέχοντας την ασφάλεια που απαιτεί το έργο αλλά και η σύγχρονη τεχνολογία. Στη συνέχεια θα μετατρέψει στα κατάλληλα αρχεία της ταινίες όχι μόνο για το ανέβασμα και προβολή τους στο διαδύκτιο αλλά και για κάθε μορφή προβολής που απαιτεί η χρήση των ταινιών για πολιτιστικούς σκοπούς. Η εργασία θα ολοκληρωθεί στο διάστημα: Οκτώβριος2006  – Φεβρουάριος 2007. Κόστος πακέτου Ενδεικτικό Κόστος πακέτου 14.900,00 ευρώ +ΦΠΑ..

•    ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 6. Internet, δυναμική υποστήριξη προβολής των ταινιών. H Εταιρεία απαιτείται να έχει εμπειρία μεγάλη στον σχεδιασμό δυναμικών  ιστοσελίδων και πλήρη υποστήριξη σχετικά με το web Hosting και τα συναφή του. Θα αναλάβει το μεγάλο ζήτημα της δημιουργίας της υποδομής για την προβολή των ταινιών στο διαδύκτιο. Η κατασκευή ειδικής ιστοσελίδας, η σύνδεση των ταινιών, με έργα  που σχετίζονται με την μικρού μήκους ταινία στο διαδύκτιο, η δημιουργία και μετάφραση των δεδομένων των ταινιών, ο συσχετισμός τους με το www.shortfilm.gr (το μοναδικό portal για την ιστορία της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας) αλλά και την υποστήριξη με real time streeming server, ζήτημα απαραίτητο για την διασφάλιση της κλοπής των ταινιών άλλα και την γρήγορη μετάδοση των δεδομένων στον χρήστη. Εργασία που θα ξεκινήσει έγκαιρα: Σεπτέμβριος  2006 και θα τελειώσει τον Φεβρουάριο 2007. Ενδεικτικό Κόστος πακέτου 14.950,00 ευρώ +ΦΠΑ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ταινιών που θα ψηφιοποιηθούν είναι:
•    10 μικρού μήκους ταινίες
•    Παλαιότητα από το 1961 έως το 1994
•    Υλικά: φιλμ, negative, positive, οπτικός – μαγνητικός ήχος, perfore κλπ σχετικά με το φιλμ υλικά
•    Συνολική διάρκεια ταινιών 4 ώρες
•    Ψηφιοποίηση διάσωση του 100% του υλικού τους

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις πρότασεις τους και να τις αποστείλουν είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση info@t-short.gr είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση t-short Πλαταιών 39 10435 Κεραμικός Αθήνα.

Χρόνος παράδοσης των προτάσεων μέχρι 31 Αυγούστου 2006

Θα εκτιμηθούν οι προσφορές με τη μεγαλύτερη ποιοτική εργασία σε συνάρτηση με το χαμηλότερο κόστος προϋπολογισμού.

************************************************************************************************
Με εκτίμηση,
Για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία t-short:
www.t-short.gr
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
 
Δείτε την ιστορία της μικρής ταινίας:
www.shortfilm.gr
Δείτε το ψηφιακό φεστιβάλ κιν/φου για μικρές ταινίες:
www.bigbang.gr