Βίον ανθόσπαρτον

Σενάριο

Β Ι Ο Ν    Α Ν Θ Ο Σ Π Α Ρ Τ Ο Ν . . .
Σενάριο για μικρού μήκους ταινία
Σεναριογράφος: Αγγελίδη Σταυρούλα

(ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ)

ΣΚΗΝΗ 1η
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ένας νεαρός είναι ντυμένος γαμπρός. Στέκεται στην είσοδο μιας εκκλησίας, μπροστά από τα σκαλιά. Κρατάει μια ανθοδέσμη. Φαίνεται νευρικός. Πηγαίνει πέρα δώθε. Κοιτάζει το ρολόι του. Έρχονται στο μυαλό του εικόνες με αυτόν και την κοπέλα του.

Εικόνα 1
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΡΟΜΟΣ

Ο νεαρός αγκαλιάζει την κοπέλα και τη φιλάει στη μέση του δρόμου. Εκείνη ανταποκρίνεται στο φιλί του.

Εικόνα 2
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΩΜΑΤΙΟ – ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Οι δυο τους είναι στο κρεβάτι. Η κοπέλα κοιμάται. Ο νεαρός είναι ξαπλωμένος δίπλα της, έχει γείρει και την κοιτάζει που κοιμάται. Σκύβει και τη φιλάει στο στόμα.  Εκείνη ξυπνάει τον κοιτάζει και χαμογελάει. Τον τραβάει επάνω της. Εκείνος σηκώνει τα σκεπάσματα, μπαίνει από κάτω και την αγκαλιάζει. Κουκουλώνονται και οι δυο.

ΣΚΗΝΗ 2
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο νεαρός στέκεται ακόμα στην είσοδο της εκκλησίας. Είναι ακίνητος. Κοιτάζει το κενό και χαμογελάει, χαμένος στις σκέψεις του. Συνεχίζει να φαντάζεται στιγμές με την κοπέλα του.

Εικόνα 1
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ –ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΕΑΡΟΥ – ΚΡΕΒΑΤΙ

Ο νεαρός είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και κρατάει ένα κινητό στο χέρι του. Βλέπουμε τα δαχτυλά του να πληκτρολογούν την φράση «Θα είμαι δικός σου »

Εικόνα 2
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΟΠΕΛΑΣ – ΚΡΕΒΑΤΙ

Η κοπέλα είναι στο κρεβάτι της και την προσοχή της αποσπάει το κινητό της που χτυπάει. Απλώνει το χέρι της να το σηκώσει. Διαβάζει το μήνυμα που ήρθε «Θα είμαι δικός σου για πάντα»

Εικόνα 3
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΣΑΛΟΝΙ – ΚΑΝΑΠΕΣ

Η κοπέλα κάθεται σε ένα καναπέ. Έχει φουσκωμένη κοιλιά. Φαίνεται να είναι περίπου εννιά μηνών έγκυος. Ο νεαρός κάθεται δίπλα της και το ένα χέρι του, το έχει περασμένο στην πλάτη της και το άλλο το έχει ακουμπήσει στην κοιλιά της. Έπειτα σκύβει το κεφάλι του και ακουμπάει το αυτί του στην κοιλιά της. Η κοιλιά της κάνει ένα σπασμό και ο άντρας τινάζεται και πέφτει κάτω από τον καναπέ.

Εικόνα 4
ΧΩΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ

Ο άντρας φορτώνει τις βαλίτσες στη μπαγκαζιέρα. Είναι πολλές και δεν χωράνε. Προσπαθεί να κλείσει την πόρτα της μπαγκαζιέρας και δεν μπορεί. Κάθεται επάνω της για να την πιέσει και να κλείσει. Όμως οι προσπάθειές του είναι μάταιες. Σηκώνει το ένα πόδι και πατάει την πόρτα της μπαγκαζιέρας αλλά πάλι δεν κλείνει. Ανοίγει την πόρτα της μπαγκαζιέρας, βγάζει ένα σκοινί. Δένει με αυτό το πορτ μπαγκάζ για να μην πέσουν οι βαλίτσες.

ΧΩΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ – ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ

Μπαίνει στο αμάξι, στη θέση του οδηγού. Δίπλα του βρίσκεται η γυναίκα του(η ίδια κοπέλα που εμφανίζεται σε όλο το σενάριο) και στο πίσω κάθισμα τα παιδιά του, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το αγοράκι, απλώνει τα χέρια του και αρχίζει να του τραβάει τα αυτιά, την ώρα που αυτός βάζει μπρος στο αμάξι. Η γυναίκα του κρατάει ένα κινητό και στο αυτί της και φαίνεται κάποιος να της μιλάει γιατι εκείνη γελάει. Η κόρη του χοροπηδάει στο πίσω κάθισμα. Ο νεαρός σβήνει τη μηχανή και κλείνει τα αυτιά του.

ΣΚΗΝΗ 3
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο νεαρός είναι ακόμη ακίνητος, στα σκαλιά και πάλι χαμένος στις σκέψεις του. Έχει πάρει μια γκριμάτσα που δείχνει ότι είναι έτοιμος να βάλει τα κλάμματα.

ΣΚΗΝΗ 4
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ

 Η γυναίκα ντυμένη νύφη αρχίζει να ανεβαίνει τα σκαλιά.

ΣΚΗΝΗ 5
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο νεαρός αντιλαμβάνεται την παρουσία της και σοβαρεύει. Του έρχονται και κάποιες άλλες εικόνες στο μυαλό.

Εικόνα 1
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΣΠΙΤΙ – ΣΑΛΟΝΙ

Ο νεαρός κάθεται στον καναπέ και διαβάζει εφημερίδα. Μπροστά του περνάει η γυναίκα του με ρόλεϊ στα μαλλιά και μπουρνούζι. Ο νεαρός τρομάζει όταν τη βλέπει και τινάζεται. Σηκώνει την εφημερίδα απότομα και κρύβεται πίσω της. Δείχνει ότι φοβάται στη θέα της.

Εικόνα 2
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΣΠΙΤΙ – ΣΑΛΟΝΙ

Η γυναίκα κυνηγάει το νεαρό το νεαρό στο σαλόνι με ένα τηγάνι, γύρω από ένα τραπεζάκι.

Εικόνα 3
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ – ΣΑΛΟΝΙ

Η γυναίκα κυνηγάει το νεαρό το νεαρό στο σαλόνι με μία παντόφλα, γύρω από ένα τραπεζάκι.

ΣΚΗΝΗ 6
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η γυναίκα είναι μπροστά από το νεαρό. Εκείνος της δίνει την ανθοδέσμη τρομαγμένος.

ΣΚΗΝΗ 7
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΣΚΑΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο νεαρός κατεβαίνει έντρομος, γρήγορα τα σκαλιά.

ΣΚΗΝΗ 8
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΑΜΑΞΙ ΝΥΦΗΣ

Ο νεαρός μπαίνει στο αμάξι της νύφης στη θέση του οδηγού και φεύγει.

INSERT :

ΖΟΥΜ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ η οποία γράφει
“ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ . . . ”