Νέα

17/9/2014

«αέρας μεταλλικός» στα Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, χθες (16/9/2014), στο κατάμεστο αίθριο των γραφείων του Φεστιβάλ Δράμας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΙΘΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ, παρουσιάστηκε, από τις εκδόσεις t-shOrt, η ποιητική συλλογή «αέρας μεταλλικός» του Νίκου Ζωιόπουλου.

Ο εκδότης της συλλογής, σκηνοθέτης και παραγωγός Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης καλωσόρισε όλους τους φίλους και αναφέρθηκε στην πολύχρονη μεν, αφού μετράει πάνω από 15 χρόνια, … μικρομηκάδικη δε, σχέση του με τον Νίκο Ζωιόπουλο. Είπε ακόμη ότι διαβάζοντας τα ποιήματά του διαπίστωσε μια τεράστια ευαισθησία και μια άλλη διάσταση της προσωπικότητάς του κι έτσι αποφάσισε την έκδοσή τους, δεδομένου ότι η t-shOrt δεν είναι αμιγώς εκδοτικός οίκος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης και ποιητής και αναφέροντας ότι το βιβλίο του Νίκου Ζωιόπουλου υπήρξε μια έκπληξη για όλους, είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια ποίηση αναζήτησης. Ο ποιητής αναζητά τα παιδικά του χρόνια και παίζει με τον χρόνο. Τον φοβάται σαν εχθρός και τον αναζητά σαν φίλος.»

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους Δημήτρης Σπύρου, αναφέρθηκε στην αγάπη του ποιητή για τα απλά και μικρά αλλά και στις επιρροές του όπως π.χ. από το ρεμπέτικο, αφού πατέρας του ήταν ο αυθεντικός ρεμπέτης και δεξιοτέχνης του ακορντεόν Σωτήρης Ζωιόπουλος.

«Η ποίηση του Ζωιόπουλου δεν είναι ηχηρό τύμπανο, δεν είναι το πρώτο βιολί – εμένα μου ακούγεται σαν φλάουτο. Όλα τα όργανα σωπαίνουν όταν αυτό ηχεί σιγανά, όταν μαγεύει τις καρδιές των ακροατών με τις μουσικές του εικόνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο  συγγραφέας – δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης, o οποίος και συντόνισε την εκδήλωση.

Δείτε περισσότερα για την ποιητική συλλογή εδώ

Αποκτείστε την ποιητική συλλογή από το e-shop της t-shΟrt