Νέα

16/2/2016

Το "S.E.T." στις Βρυξέλλες (12-15/2/2016)

Η t-shOrt και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης έχουν δημιουργήσει ένα νέο συναρπαστικό πρόγραμμα που ονομάζεται "S.E.T." (Short European Trip), το οποίο, ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη κατά τους προσεχείς μήνες, παρουσιάζει τις νέες ταινίες ανερχόμενων αλλά και παλαιότερες καταξιωμένων Ελλήνων σκηνοθετών.

Πρώτη στάση του S.E.T. οι Βρυξέλλες, όπου για πρώτη φορά το Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους φιλοξένησε 42 σύγχρονα έργα του Ελληνικού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Art Base Gallery στις 12, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2016 ενώ συνδιοργανώτρια ήταν η "Free Flying Films" με έδρα τις Βρυξέλλες.

Τέσσερις μέρες sold out, με αμείωτο και αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο για τις 42 ελληνικές μικρού μήκους ταινίες όσο και για το project του S.E.T., κατέδειξαν όχι μόνο την επιτυχία του αλλά και ότι το Short European Trip θα είναι ο πετυχημένος επόμενος θεσμός της t-shOrt. Ένας θεσμός που θα επιχειρεί να δείχνει στο εξωτερικό όχι μόνο τις μικρές ταινίες μας αλλά και την κατάσταση της μικρής ταινίας στην Ελλάδα γενικότερα. Τα σχόλια και οι θετικές αναφορές είναι τόσα πολλά και συγκινητικά, που πραγματικά δε μπορούν να μεταφερθούν με λίγα λόγια. 

Επόμενος σταθμός του S.E.T. θα είναι το Παρίσι στις αρχές Απριλίου.

Δείτε περισσότερα για το S.E.T. εδώ