Νέα

1/6/2009

Λήξη της μικρογραφής (δελτίο τύπου)

«Με άξονα τα πάρα πολύ μικρά σενάρια»

Δυνατή ιδέα, Μικρό σενάριο, Εφικτή παραγωγή, ήταν τα τρία χαρακτηριστικά της "microγραφής", ενός από τους πλέον σημαντικούς διαγωνισμούς σεναρίου για ταινίες μικρού μήκους μέχρι 5’, που σχεδίασε η t-shOrt, με συνδιοργανωτή την Ακαδημία Τέχνης του Ι.Ε.Κ «ΑΚΜΗ».
Η υποβολή των αιτήσεων στο διαγωνισμό ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2009, έληξε στις 30 Απριλίου 2009 και η πρωτοφανής συμμετοχή (υποβλήθηκαν 244 σενάρια) δείχνει, με σαφήνεια, τη μεγάλη επιτυχία του αλλά και την προοπτική της συνέχειάς του, ως θεσμού και τα επόμενα χρόνια.
Τα σενάρια έχουν ήδη προωθηθεί στις επιτροπές κρίσης του διαγωνισμού για την επιλογή αυτών που θα βραβευθούν, ενώ έχουν ενταχθεί όλα, με την κατάθεσή τους, στην μοναδική τράπεζα σεναρίων για μικρού μήκους ταινίες, που δημιούργησε η t-short στο site της.
    t-shOrt
    Ακαδημία Tέχνης του Ι.Ε.Κ. «ΑΚΜΗ»
    Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.)
    Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (Μ.Ι.Κ.)
    Κινηματογραφικά Εργαστήρια Σκλαβής
    Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ)
    VILLAGE
    KODAK
    Graal DIGITGAL CREATIONS
    Ροδακιό και
    Ελληνικό Δίκτυο εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης,
εγγυώνται την επιτυχή κατάληξη των βραβευμένων σεναρίων στο τελικό ζητούμενό τους: την ίδια την ταινία.
Βραβεία από σημαντικούς φορείς της ελληνικής κινηματογραφικής ζωής, που κατάλαβαν την αξία της "microγραφής" και συνέβαλαν με την προσφορά τους, ώστε να μη σταματήσει αυτός ο διαγωνισμός σε μια απλή, τυπική, χρηματική βράβευση, καθιστώντας τον, μ’ αυτό τον τρόπο, τον πρώτο διαγωνισμό, πανελλήνια, από τον οποίο θα προκύψουν ταινίες.

•    ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ (VILLAGE)
•    ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "microγραφή" (t-shOrt, ΑΚΜΗ, ΣΚΛΑΒΗΣ)
•    ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ «ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ» (Ε.Κ.Κ.)
•    ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ 12 ΣΕΝΑΡΙΩΝ (t-shOrt)
•    ΒΡΑΒΕΙΟ POST PRODUCTION (GRAAL)
•    ΒΡΑΒΕΙΟ FILM (KODAK)
•    ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (ΑΛΕΦ)
είναι μερικά από τα βραβεία που θα απονεμηθούν στα βραβευμένα σενάρια στην τελετή απονομής, που θα γίνει τη Δευτέρα 15/6/2009 και ώρα 18:00, στην αίθουσα 6 Europa των κινηματογράφων Village, στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Θέση Ψαλίδι).

H t-shOrt ευχαριστεί, θερμά, όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στο εγχείρημά της αυτό και υπόσχεται να επιμένει πάντοτε στις "short" καινοτομίες της.