Η μέρα μετά

Σενάριο

1 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ


Η ΕΛΛΗ κοιμάται στο διπλό κρεβάτι της. Κοντινό στο πρόσωπο της που ξυπνάει απ' τον ήχο που κάνει το ξυπνητήρι. Απλώνει το χέρι της και το κλείνει. Στέκεται λίγο ήρεμη και ύστερα γυρίζει προς τα δεξιά της. Το πλάνο ανοίγει και βλέπουμε ότι η δεξιά πλευρά του κρεβατιού είναι άδεια και ανέγγιχτη. Η Έλλη έχει απλώσει το χέρι της πάνω στο άδειο στρώμα και κοιτάζει μ' ένα βλοσυρό βλέμμα. Τραβάει σιγά, σιγά πίσω το χέρι της.

2 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Η Έλλη σιωπηλή και με σχεδόν μηχανικές κινήσεις απλώνει πάνω στο κρεβάτι της τα ρούχα που θα φορέσει για τη δουλειά της.

3 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοντινό στο ζεστό νερό που πέφτει μες τις δύο κούπες με καφέ. Η Έλλη γεμίζει τις κούπες, αφήνει το μπρίκι στο νεροχύτη και κρατώντας τους καφέδες στα χέρια της κατευθύνεται προς το τραπέζι της κουζίνας. Ακουμπάει τον ένα καφέ σ' ένα σημείο και πάει να κάτσει στην απέναντι θέση. Σταματάει καθώς συνειδητοποιεί. Κοιτάζει την άδεια θέση με τον καφέ μπροστά. Με αργές κινήσεις παίρνει την κούπα και αδειάζει σιγά, σιγά το περιεχόμενο στο νεροχύτη. Ξαφνικά ακούει έναν ήχο από πίσω της. Σταματάει να χύνει τον καφέ και γυρίζει ξαφνιασμένη. Ήταν κάποιοι διακοσμητικοί κρύσταλλοι (μελωδός) που κουνήθηκαν απ' τον αέρα και προκάλεσαν αυτόν τον απαλό ήχο. Κοιτάζει με ένα θλιμμένο βλέμμα και ύστερα επιστρέφει μπροστά της. Αδειάζει σιγά, σιγά και το υπόλοιπο περιεχόμενο της κούπας.

4 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Βλέπουμε την Έλλη να ρίχνει λίγο νερό στο πρόσωπό της. Κοντινό στο χέρι της που πάει να πιάσει την οδοντόβουρτσά της από ένα μικρό δοχείο. Μες το δοχείο υπάρχουν δύο οδοντόβουρτσες. Η Έλλη κοντοστέκεται και κοιτάζει λίγο σκεπτική. Τελικά παίρνει την οδοντόβουρτσα και ρίχνει λίγο νερό απ' την ανοιχτή βρύση πάνω της.

5 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΤΟΥΑΛΕΤΑ (ΜΠΑΝΙΕΡΑ)

Η Έλλη βρίσκεται στην μπανιέρα και κάνει μπάνιο. Ζεστό νερό πέφτει απ' το ντους στο θλιμμένο πρόσωπό της. Έχει ακουμπήσει το κεφάλι της στα πλακάκια, στον τοίχο του μπάνιου και φέρνει παλιές μνήμες στο μυαλό της. Ο φακός πλησιάζει όλο και περισσότερο στο πρόσωπό της. Σε κάποια στιγμή κλείνει τα μάτια της.

6 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Βλέπουμε την Έλλη να στέκεται στην άκρη του δωματίου ακουμπώντας το κεφάλι της πάνω στη γυάλινη πόρτα του μπαλκονιού και να κοιτάζει με θλίψη προς το κρεβάτι. Βλέπουμε ένα αντρικό χέρι να εξέχει απ’ το κρεβάτι. Η Έλλη πλησιάζει και με απαλές σχεδόν τελετουργικές κινήσεις το ακουμπάει πάνω στο ασάλευτο σώμα του Άντρα που παραμένει εκτός κάδρου. Μόλις το ακουμπάει πάνω του, η Έλλη ξεσπάει σε λυγμούς.

7 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΤΟΥΑΛΕΤΑ (ΜΠΑΝΙΕΡΑ)

Η Έλλη ανοίγει τα μάτια της. Βρίσκεται ακόμα μέσα στο μπάνιο, με το ζεστό νερό να λούζει το πονεμένο βλέμμα της. Κοιτάζει αόριστα. Η κάμερα απομακρύνεται ήρεμα απ' το πρόσωπό της.

ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ (ΚΟΥΖΙΝΑ/ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ)

Σε παράλληλο μοντάζ με τη σκηνή 7 βλέπουμε τη ΜΟΡΦΗ του Άντρα να περνάει μπροστά απ' τους κρυστάλλους και να προκαλεί την κίνησή τους. Η Έλλη που καθόταν στο τραπέζι της κουζίνας σηκώνει το βλέμμα της και τον κοιτάζει που την πλησιάζει. Εκείνος με το πρόσωπό του εκτός κάδρου της ψιθυρίζει κάτι στ' αυτί. Τους βλέπουμε να κάθονται μαζί στο τραπέζι και να συνομιλούν ήρεμα. H Έλλη χαμογελάει. Κοντινό στα χέρια τους που κρατιούνται σφιχτά.

8 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Βλέπουμε την Έλλη με βιαστικές και απότομες κινήσεις, και φορώντας την πετσέτα του μπάνιου τυλιγμένη γύρω της, να πετάει με δύναμη μες τα σκουπίδια τις κολόνιες, τα ξυραφάκια και τα after shave που βρίσκονταν στο μπάνιο, μπροστά απ' τον καθρέφτη. Βγαίνει απ' την τουαλέτα.

9 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Μπαίνει βιαστική στο υπνοδωμάτιο και μες το ξέσπασμά της ανοίγει μια ντουλάπα και αρχίζει να πετάει κάτω στο πάτωμα τα αντρικά ρούχα που υπήρχαν μέσα. Σταματάει για λίγο. Ακουμπάει πίσω και δάκρυα κυλούν απ' τα μάτια της καθώς κλαίει με λυγμούς. Σιγά, σιγά ηρεμεί. Κοιτάζει τα ρούχα που έχει πετάξει στο κρεβάτι της. FADE OUT.

10 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΤΟΥΑΛΕΤΑ

FADE IN. Μετά από λίγη ώρα η Έλλη κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Έχει ηρεμήσει, είναι πια ντυμένη και φτιάχνει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες πάνω της. Κοιτάζει λίγο κάτω στο πάτωμα και βλέπει την κολόνια του, δίπλα στα σκουπίδια. Σκύβει και την παίρνει. Την μυρίζει λίγο και αφήνει ένα πικρό χαμόγελο. Την ακουμπάει πάλι στη θέση της μπροστά απ' τον καθρέφτη.

11 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Έχει μαζέψει τ' αντρικά ρούχα και έχει στρώσει πάλι το κρεβάτι της. Φοράει το καλσόν της σιωπηλή, καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού.

12 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΧΩΛ

Η Έλλη έχει ντυθεί και είναι έτοιμη να φύγει. Προχωράει προς την πόρτα. Κοιτάζει λίγο γύρω της το σπίτι σαν να το αποχαιρετάει. Παίρνει μια βαθειά ανάσα, ανοίγει την πόρτα και με αργό βήμα βγαίνει έξω.

13 ΕΣ/ΜΕΡΑ/ΣΠΙΤΙ ΕΛΛΗΣ

Από το μπαλκόνι προς τα μέσα, η κάμερα με χρήση steadycam αρχίζει να περιστρέφεται σ’ όλους τους χώρους του άδειου σπιτιού. Ξαφνικά σε μερικές γωνίες εμφανίζεται η μορφή του Άντρα να παρατηρεί το χώρο. Η κάμερα κάνει το γύρο του σπιτιού και καταλήγει στο σαλόνι πάνω στους κρυστάλλους (μελωδό). Η μορφή του Άντρα περνάει ακόμα μία φορά από μπροστά και τους κάνει να κινηθούν προκαλώντας το γνωστό απαλό θόρυβο.


ΤΕΛΟΣ