Να ένας σοφός

Σενάριο

Flash Back

1.     ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ/ΣΑΛΟΝΙ- ΜΕΡΑ

Άνοιγμα σε μαύρο φόντο. Ανάβει ένα σπίρτο που μεταφέρει τη φλόγα σε ένα κερί. Το πλάνο φωτίζει για να μας αποκαλύψει ένα τραπεζάκι με μια τούρτα που πάνω της έχει ένα κεράκι. Πίσω της διακρίνονται τα περίεργα μάτια ενός παιδιού που δεν ξεπερνούν σε ύψος την τούρτα.
Το πλάνο ανοίγει κι άλλο για να μας αποκαλύψει πόδια νέων γυναικών και άλλα μικρά παιδιά γύρω από το τραπέζι.

VOICE OVER
(κυρίως παιδικές φωνές)
Να ζήσεις Γιωργάκη....

Τα χέρια ενός άντρα σηκώνουν τον μικρό πάνω από την τούρτα. Κοντινό στο πρόσωπό του καθώς κοιτάζει με αγωνία το αναμένο κερί και ετοιμάζεται να φυσήξει.

2.    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ/ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ – ΒΡ ΑΔΥ

Μια παρέα 3-4 εφήβων κρατάνε μια τούρτα που έχει πάνω μια ηλεκτρική κιθάρα και φωνάζουν σαν να είναι σε συναυλία.... Ανάμεσά τους ο Γιώργος γύρω στα 12.

ΕΦΗΒΟΙ (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)
 ... και χρόνια Πολλά!!!!

Του σκάνε την τούρτα στα μούτρα και σκάνε στα γέλια

3.    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ/ΣΑΛΟΝΙ – ΒΡΑΔΥ

Ο εικοσιπεντάχρονος Γιώργος κάνει πάρτυ. Μια παρέα νέων, όμορφων αγοριών και κοριτσιών κρατάνε τα ποτά τους και τραγουδάνε με μια φωνή

ΠΑΡΕΑ
...μεγάλος να γίνεις...

4.    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ/ΜΠΑΛΚΟΝΙ – ΒΡΑΔΥ

Ένας άντρας (ΓΙΩΡΓΟΣ) γύρω στα 35 κάθεται σε ένα τραπέζι βεράντας και χαμογελά. Μια όμορφη γυναίκα κρατώντας μια τούρτα με το νούμερο «35» σε κεράκια εμφανίζεται πίσω του. Την αφήνει μπροστά του και του τραγουδάει ενώ του χαϊδεύει τους κροτάφους

ΓΥΝΑΙΚΑ
...με άσπρα μαλλιά....

5.    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ/ΚΗΠΟΣ – ΜΕΡΑ

Βλέπουμε ένα ξύλινο τραπέζι κήπου και πάνω του μια τούρτα που όλη της η επιφάνεια είναι καλυμμένη με περίπου 50 διαφορετικά κεράκια. Ένας άντρας με ψαρά μαλλιά έχει τα μάτια του κλειστά με μια πετσέτα. Χαμογελάει. Δίπλα του η γυναίκα του και τα δυο παιδιά του (αγόρι και κορίτσι γύρω στα 20) γελούν παιχνιδιάρικα ενώ του τραγουδούν:

ΑΓΟΡΙ + ΚΟΡΙΤΣΙ
... παντού να σκορπίζεις....

6.    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΣΑΛΟΝΙ – ΒΡΑΔΥ

Ένας άντρας γύρω  στα 68 – 70 κάθεται στην καρέκλα της τραπεζαρίας. Όρθιοι γύρω του, η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
...της γνώσης το φως...

7.    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΚΟΥΖΙΝΑ – ΜΕΡΑ

Ένας άντρας γύρω στα 80 με τη γυναίκα του μπροστά σε ένα γλυκό που θυμίζει τούρτα αλλά δεν είναι. Σβήνει δυο κεριά – το νούμερο 80

ΓΥΝΑΙΚΑ
...Και όλοι να λένε...

8.    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ – ΣΠΙΤΙ ΓΙΩΡΓΟΥ /ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ – ΠΡΩΙ

Ένας παππούς γύρω στα 90 μόνος σε ένα δωμάτιο. Διαβάζει ένα βιβλίο όταν μπαίνει μέσα μια γλυκιά νεότερη γυναίκα (μοιάζει με αποκλειστική) με ένα μπωλάκι ζελέ που έχει πάνω του ένα μικρό κερί.

ΓΥΝΑΙΚΑ
... Να ένας σοφός.

Ο Γιώργος προσπαθεί να φυσήξει το κερί αλλά δεν τα καταφέρνει. Κοντινό στα μάτια του που κοιτάζουν το κερί.

Με FLASH BACK βλέπουμε γρήγορα όλες τις σκηνές για να καταλήξουμε στο μικρό αγοράκι της πρώτης σκηνής που το κρατάει ο πατέρας του και το βοηθάει να φυσήξει το κερί.

Ταυτόχρονα βλέπουμε τον «μεγάλο» Γιώργο να κοιτάζει απελπισμένος μια το κερί μια τη νοσοκόμα μπροστά του. Ξαφνικά η πόρτα πίσω από τη νοσοκόμα ανοίγει και μπαίνουν όλοι οι φίλοι, η γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Κρατούν μια τεράστια τούρτα με ένα κερί επάνω της. Ο Γιώργος χαμογελάει με χαρά μικρού παιδιού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Χρόνια Πολλά!

Ο Γιώργος τους κοιτάζει και παίρνει ανάσα να φυσήξει.
Κοντινό σε ένα αναμμένο κερί που σβήνει. Στο μαύρο φόντο γράφεται

SUPER:
Να ζεις, σημαίνει να γιορτάζεις.

(OFF)
Ακούγονται χειροκροτήματα και ευχές της τελευταίας αλλά και των προηγούμενων σκηνών.